ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 30 разів відкривали вогонь по силах ООС

Найбільшу кількість обстрілів зафіксували на маріупольському напрямку.

Бойовики 30 разів відкривали вогонь по силах ООС
Фото: Макс Левин

За минулу добу, 6 липня, російсько-окупаційні війська 30 разів відкривали вогонь по українських позиціях, з яких один раз із застосуванням забороненої Мінськими домовленостями зброї. Про це повідомляє штаб ООС.

"Російські окупаційні війська порушували перемир'я майже по всій лінії зіткнення. Ворог вів вогонь із застосуванням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а на окремих ділянках використовував озброєння БМП і протитанкові керовані ракети", - йдеться у повідомленні.

Найбільшу кількість ворожих обстрілів зафіксовано на маріупольському напрямку. 12 разів російські окупанти намагалися змусити українських захисників відкрити вогонь. Використовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, противник відкривав вогонь в районі населених пунктів Богданівка, Водяне, Лебединське. Крім цього, захисників Широкиного обстріляли протитанковими керованими ракетами із 82-мм міномета.

В районі Красногорівка Донецької області снайпер бойовиків поранив українського військового. За цю добу втрат серед захисників України немає.

За уточненими даними розвідки, двох окупантів було знищено.

Нагадаємо, в зоні ООС 1 липня почало діяти чергове перемир'я, про яке Тристороння контактна група домовилася у зв'язку з початком збирання врожаю. Однак бойовики порушили його в перші кілька годин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram