ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ затвердило порядок безкоштовної вакцинації дорослих від кору

Таке рішення прийнято у зв'язку зі зростанням захворюваності.

МОЗ затвердило порядок безкоштовної вакцинації дорослих від кору
Фото: mygazeta.com

Міністерство охорони здоров'я затвердило порядок безкоштовної вакцинації від кору дорослих, які перебувають у групі ризику.

Про це повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Зазначають, що таке рішення прийнято у зв'язку зі зростанням захворюваності на кір серед дорослих. Зокрема, йдеться про поширення хвороби в групах, які проживають у загальному просторі (військові, учасники Операції об'єднаних сил, студенти), а також серед педагогів і медиків.

Згідно з наказом Міністерства охорони здоров'я, протягом 2018 року забезпечується проведення обов'язкових профілактичних щеплень проти кору за епідемічними показаннями серед груп професійного ризику.

Зокрема, вакцинація проводиться серед медичних працівників, працівників освітніх установ і немедичних працівників закладів охорони здоров'я, представників силових структур (Міністерство внутрішніх справ, Міноборони, Служба безпеки України, Національна поліція, Національна гвардія, Прикордонна служба, Державна служба охорони), студентів навчальних закладів без обмеження віку.

Для проведення імунізації цих груп дорослих в Україні вакцини є завдяки запасам, які були закуплені за бюджетні кошти в попередні роки.

Згідно із законодавством, вакцини закуповують тільки для імунізації дітей. Рішення про імунізацію дорослих у групі ризику приймається як реагування на спалах кору.

Нагадаємо, раніше спалах кору зафіксували в частині Нацгвардії в Одеській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram