ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ скасувала заборону будівництва Музею Революції гідності в Києві

"Вказана постанова є незаконною і підлягає скасуванню".

ГПУ скасувала заборону будівництва Музею Революції гідності в Києві
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура скасувала заборону будівництва Музею Революції гідності на вулиці Інститутській у Києві.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

"Постановою заступника генерального прокурора Анжели Стрижевської від 5 липня 2018 року скасовано постанову прокурора Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ від 27.06.2018 про заборону вчинення дій як незаконну", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що вищевказаною постановою прокурора заборонялося державним і комунальним підприємствам, громадським організаціям здійснювати будь-які дії, спрямовані на зміну обстановки на вулиці Інститутській (алеї Героїв Небесної Сотні) в Києві - на ділянці від Майдану Незалежності до перехрестя з вулицею Банковою, а також рекомендувалося утриматися від надання дозволів на такі роботи суб'єктам господарювання різних форм власності, а саме: зміна рельєфу місцевості і будівництво або знесення будь-яких будівель, малих архітектурних форм, інших постійних або тимчасових конструкцій; висадка дерев, кущів та інших зелених насаджень; вирубування і знищення дерев, кущів та інших зелених насаджень; встановлення і демонтаж стовпів, електричних опор та інших споруд; встановлення і демонтаж рекламних конструкцій (сітілайтів).

"Встановлено, що вказана постанова є незаконною і підлягає скасуванню", - йдеться в повідомленні ГПУ.

Разом із цим Генпрокуратура повідомляє, що скасування постанови не перешкоджає проведенню слідчого експерименту в кримінальному провадженні, досудове розслідування в якому триває ще з 2013 року, але в межах закону та в спосіб, визначений законом.

Нагадаємо, директор Музею Революції гідності Ігор Пошивайло раніше повідомив, що ГПУ заборонила будівництво Музею Революції гідності на вул. Інститутській. Пізніше керівник Департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк уточнив, що заборона триватиме 2-3 місяці - до завершення слідчих експериментів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram