ГоловнаСуспільствоВійна

За минулу добу на Донбасі поранено одного військового

Бойовики здійснили 26 обстрілів, найбільша активність відзначена на Донецькому напрямку.

За минулу добу на Донбасі поранено одного військового
Фото: EPA/UPG

У четвер, 5 липня, в зоні бойових дій на Донбасі бойовики здійснили 26 обстрілів позицій українських військових. Втрат з української сторони немає, повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил на своїй сторінці в Фейсбуці.

Обстріли велися з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; озброєння, заборонене мінськими угодами, не застосовували.

На Луганському напрямку в районі населеного пункту Кримське бойовики застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Зареєстровано вогонь зі стрілецької зброї в районі розведення сторін у населеному пункті Станиця Луганська.

Читайте: На Донбасі не заморожений конфлікт, а гаряча війна, - Порошенко в інтерв'ю сербським ЗМІ

На Світлодарському напрямку супротивник відкривав прицільний вогонь з автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів у районі населених пунктів Світлодарськ і Новолуганське. Одного військовослужбовця було поранено.

На Горлівському та Донецькому напрямках під обстріли потрапили позиції в районі Південного і Авдіївки.

Велику кількість обстрілів зафіксовано на Маріупольському напрямку, в районі населених пунктів Широкине, Талаківка, Водяне.

Нагадаємо, з 1 липня в зоні бойових дій на Донбасі було оголошено чергове перемир'я для збирання врожаю, проте бойовики порушили домовленості в перші ж години "режиму тиші".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram