ГоловнаСуспільствоЖиття

Через одруження зі своєю заступницею івано-франківський чиновник змінить роботу

У департаменті освіти і науки міськради буде новий керівник.

Через одруження зі своєю заступницею івано-франківський чиновник змінить роботу
Фото: Фіртка

Керівник департаменту освіти і науки Івано-Франківської міської ради Ігор Смаль змінить місце роботи через те, що одружився зі своєю заступницею Маріанною Продан, пише місцеве видання Фіртка.

Повідомляють, що, відповідно до Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції", чиновники не можуть і надалі працювати на займаних посадах.

На посаду Ігоря Смаля прийде директор місцевої ЗОШ №6 Ігор Максимчук. Сам же Смаль з департаменту освіти і науки, ймовірно, перейде на посаду заступника директора департаменту соціальної політики. Маріанна Продан, своєю чергою, займе посаду заступника директора ЦНАП.

Видання зазначає, що, згідно зі статтею 27 Закону України "Про запобігання корупції", обмеження щодо спільної роботи близьких осіб поширюється винятково на осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Зокрема, вони не можуть мати в прямому підпорядкуванні близьких їм осіб або бути прямо підпорядкованими у зв'язку з виконанням повноважень близьким їм особам.

Нагадаємо, суд оштрафував заступника голови Держрибагентства за призначення премій колишній дружині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram