ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські тюремники не виявили у Гриба ознак побиття

Прес-служба ФСВП повідомляє, що з Павлом усе гаразд і він ні на що не скаржиться.

Російські тюремники не виявили у Гриба ознак побиття
Фото: Ніл Ракша/ Главком

Російська служба виконання покарань заперечує фізичне насильство над українським політв'язнем Павлом Грибом. Таку заяву сьогодні оприлюднила прес-служба ФСВП, передає "Інтерфакс-Україна".

"Коли обвинувачений надійшов до слідчого ізолятора, під час медичного огляду медичним працівником установи саден, гематом, порізів, інших ознак, що свідчать про застосування до обвинуваченого Гриба фізичної сили, не виявлено", - повідомили у ФСВП.

Гриб також не звертався до адміністрації установи із заявами про факти протиправних дій протягом етапування. Стан здоров'я політв'язня називають "задовільним", "медикаментозне лікування отримує в повному обсязі згідно з наявними в нього захворюваннями".

Раніше сьогодні уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова надіслала в апарат російської колеги Тетяни Москалькової листи у зв'язку з можливим порушенням прав заарештованих українських громадян Павла Гриба і Станіслава Клиха.

У вівторок батько українця Ігор Гриб повідомив, що під час етапування в Ростов-на-Дону Павла жорстоко побили інші в'язні. Також повідомлялося, що в Павла відібрали всі його речі і продукти, передані напередодні з українського генконсульства.

Нагадаємо, в серпні минулого року колишній співробітник Держприкордонслужби України Ігор Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідин Білорусі. 7 вересня стало відомо, що Гриб перебуває в слідчому ізоляторі на території РФ, у Краснодарі. Пізніше МЗС України підтвердило місцезнаходження українця. Кримінальну справу обвинуваченого в сприянні тероризму українця Павла Гриба передано на розгляд у Північно-Кавказький окружний військовий суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram