ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено чотирьох військовослужбовців

Бойовики 19 разів порушили режим припинення вогню.

За добу на Донбасі поранено чотирьох військовослужбовців
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 19 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. У результаті четверо військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил у Фейсбуці.

"Ситуація в районі проведення ООС залишалася контрольованою. Російські окупаційні війська продовжили по всій лінії зіткнення порушувати встановлене перемир'я. Ворог вів вогонь із застосуванням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а на окремих ділянках використовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями", - йдеться в ранковому зведенні штабу.

Зазначають також, що противник проявив себе на Світлодарському напрямку, обстрілюючи українські позиції зі станкових протитанкових гранатометів і з великокаліберних кулеметів. У результаті двоє бійців отримали поранення.

На Луганському напрямку неспокійно було в районі Кримського, де бойовики застосовували 82-міліметровий міномет, озброєння БМП, гранатомети і великокаліберні кулемети, а захисників Причепилівки обстрілювали з автоматичного гранатомета. Крім того, бойовики здійснили провокацію в районі населеного пункту Станиця Луганська, відкривши вогонь зі стрілецької зброї.

На Горлівському напрямку бойовики обстрілювали Зайцеве і Південне з автоматичних і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, що стало прикриттям дій ворожої диверсійно-розвідувальної групи.

"Завдяки правильній організації оборони наміри ворога були викриті. Вогонь з наявних чергових засобів змусив противника з втратами відступити. Один диверсант загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої, ще шестеро були поранені", - йдеться в повідомленні.

Також поранення отримали двоє військовослужбовців ЗСУ.

На Донецькому напрямку бойовики використовували гранатомети і стрілецьку зброю в районі Авдіївки, Невельського і Новомихайлівки.

На Маріупольському напрямку вони продовжували провокаційні дії, намагаючись змусити українських військовослужбовців відкрити вогонь. У районі Талаківки бойовики відкривали вогонь зі 120-міліметрового міномета і ручних протитанкових гранатометів. Під обстрілом також перебували українські позиції біля Водяного, Павлополя, Лебединського та Широкиного.

Нагадаємо, Тристороння контактна група домовилася про припинення вогню в зоні бойових дій на Донбасі з 1 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram