ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінінфраструктури посилило технічну перевірку стану літаків, - Омелян

Не всі авіакомпанії виявилися готовими до зростання пасажироперевезень.

Мінінфраструктури посилило технічну перевірку стану літаків, - Омелян
Фото: Макс Требухов

Міністерство інфраструктури посилило технічну перевірку стану літаків після інцидентів з українськими туристами в Тунісі.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє 112 Україна.

"Щодо авіакомпаній, в першу чергу, ми зараз посилили технічну перевірку стану літаків. Якщо будуть найменші порушення - на лінію випускатися вони не будуть. Щодо інших моментів, я думаю, що ми в першу чергу повинні стимулювати розвиток ринку, в тому числі і нерегулярних перевезень", - заявив міністр. "Те, що ми бачимо в цьому році, - це криза зростання, тобто ринок росте на 30% і більше з пасажироперевезень, і не всі авіакомпанії, перш за все нерегулярні і чартерні перевезення, виявилися готовими до цього зростання", - прокоментував міністр.

Омелян також висловив надію, що Міністерство економіки зможе ввести посилений режим для ринку туристичних послуг.

"Щодо туроператорів - це компетенція Міністерства економіки. Я сподіваюся, що вони зможуть ввести посилений режим для ринку туристичних послуг", - сказав він.

Нагадаємо, майже тисяча українських туристів кілька діб не могли вилетіти з Тунісу в Україні. Українська авіакомпанія "Браво" пообіцяла виконати п'ять гуманітарних рейсів до Києва та Львова для доставки пасажирів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram