ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ заборонила будівництво музею Революції гідності на вул. Інститутській у Києві

У кінці червня визначився переможець архітектурного конкурсу на музей Революції гідності.

ГПУ заборонила будівництво музею Революції гідності на вул. Інститутській у Києві
Фото: Александр Ратушняк

Департамент спецрозслідування Генпрокуратури видав припис про заборону будівництва "Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею "Революції гідності" на вулиці Інститутській в Києві.

Про це повідомив директор музею "Революції гідності" Ігор Пошивайло, повідомляє Громадське радіо.

"Фактично постанова забороняє будь-які дії від зміни об'єктів, заборони знесення малих архітектурних форм до заборони насаджень", - сказав він.

Нагадаємо, в кінці червня журі визначило переможця архітектурного конкурсу на музей Революції гідності Переміг проект німецької контори Kleihues Gesellschaft von Architekten.

Як повідомлялося, музей Революції гідності буде побудований в центрі Києва, біля Майдану Незалежності. Територія проектування зачіпає алею Героїв Небесної Сотні від Майдану Незалежності до вул. Ольгинської, земельну ділянку на алеї Героїв Небесної Сотні, 3-5 і частину земельної ділянки на алеї Героїв Небесної Сотні, 4 (місце, де розташована каплиця УГКЦ).

До теперішнього часу створено держустанову Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей Революції гідності, але вона не має постійного місця. Експонати зберігаються в інших київських музеях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram