ГоловнаСуспільствоПодії

У Сумській області місцеві жителі застрелили контрабандистів і закопали тіла в полі

Потрійне вбивство розкрили під час спецоперації.

У Сумській області місцеві жителі застрелили контрабандистів і закопали тіла в полі
Фото: Прес-служба прокуратури Сумської області

У Сумській області убили трьох жителів Запорізької області, які планували контрабандою вивезти в РФ запчастини до сільськогосподарської техніки.

Прес-служба обласної прокуратури повідомляє, що в Краснопільському районі Сумської області 2 липня були виявлені покинуті автомобілі Renault Trafic та Volkswagen LT, в салоні яких були сліди крові, а поблизу знайдено 11 стріляних гільз. Під час огляду транспортних засобів вилучено документи, що належать трьом жителям Запорізької області.

У той же час в озері неподалік с. Лозове Краснопільського району виявлено велику кількість чоловічого одягу, в тому числі з кульовими отворами і слідами крові, взуття та документи, які мають відношення до трьох вищезазначених осіб.

Під процесуальним керівництвом прокуратури Національною поліцією було розпочато спецоперацію з метою встановлення обставин події, а також виявлення зниклих осіб та затримання причетних до можливого злочину.

Як з'ясувалося під час слідства троє жителів Запорізької області, 1982, 1984 і 1978 р.н., в той день планували перевезти поза пунктом пропуску в Краснопільському районі на територію Російської Федерації запчастини до сільськогосподарської техніки. З 2 липня 2018 на зв'язок з родичами вони не виходили.

За результатами проведених оперативно-розшукових заходів 3 липня 2018 затримали 41-річного мешканця смт Краснопілля та 36-річного сумчанина, щодо яких зібрано достатньо доказів їх причетності до зникнення трьох осіб і заволодіння їхнім майном.

Під час невідкладного обшуку в автомобілях УАЗ 452Д і Ауді 100, що належать затриманим, виявлено три золотих і один срібний ланцюжки, що належали зниклим, порожні і повні пляшки з-під оцту, гільзи і кулі різного калібру. Крім того, в одному автомобілі розбиті два бічних і лобове скло, в салоні - численні патьоки і нашарування крові.

Під час проведення обшуку в домоволодінні одного із знайомих затриманого виявлено та вилучено запасні частини до автотранспорту, які, ймовірно, перевозили зниклі чоловіки.

За результатами прочісування території 4 липня спочатку були знайдені 4 мобільні телефони, що належали зниклим, а близько 18:00 поблизу смт Краснопілля виявлено три трупи з вогнепальними пораненнями, закопані на полі, яке засіяне соняшником.

Затриманим вже готується повідомлення про підозру за п.1, 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство трьох осіб з корисливих мотивів) КК України. До обрання запобіжного заходу вони будуть знаходитися в ізоляторі тимчасового утримання. Прокуратура наполягатиме на їх утриманні під вартою. Водночас встановлюються інші особи, які також можуть бути причетні до вбивства.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram