ГоловнаСуспільствоЖиття

Автомобіль Зайцевої рухався зі швидкістю 102 км/год, - автомеханік

Наступне засідання суду у справі про смертельну ДТП у Харкові призначено на 10 липня.

Автомобіль Зайцевої рухався зі швидкістю 102 км/год, - автомеханік

Автомеханік Lexus Костянтин Кузнєцов заявив, що підозрювана в резонансній ДТП у Харкові Олена Зайцева рухалася на швидкості понад 100 км/год. Про це він повідомив сьогодні, 3 липня, під час допиту в Київському райсуді Харкова, пише видання 057.ua.

"Бачив пошкоджений автомобіль Lexus 350. Під'єднав комп'ютер, завантажив дані, потім роздрукував параметри зі складання управління системи стійкості зі слідчим. Потім описали все згідно з протоколом", - зазначив автомеханік.

Свідок охарактеризував стан автомобіля у момент спрацьовування гальм.

"Вимикач стоп-сигналу вимкнений, увімкнена третя передача на коробці передач, спрацювала система стійкості автомобіля", - уточнив він.

За його словами, автомобіль рухався не тільки прямо, Lexus більше рухався в бік.

"У коліс різна швидкість обертання. Розрахункова швидкість - 102 км/годину в момент спрацьовування курсового автомобіля", - наголосив Кузнєцов.

Він додав, що педаль газу була втиснута у підлогу. "Поворот колеса 30,6 градусів. Передаварійна система була вимкнена. У момент спрацьовування системи автомобіль рухався без гальмування, він відхилився від траєкторії на 30 градусів. Швидкість була 102 км/год, увімкнена третя передача", - сказав автомеханік.

Автомеханік уточнив, що стався зрив автомобіля під час буксирування, або його штовхнуло щось убік.

"У документі є швидкість 102 км/год, але у свідченнях свідок не може сказати, в який саме момент Lexus рухався з цією швидкістю. Саме тому 102 км не вказані в обвинувальному акті. Всі учасники процесу були з ним ознайомлені. Автомеханік нових доказів не надав і на перебіг суду не вплинув", - сказала прес-секретар прокуратури Харківської області Віта Дубовик.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року близько 20:40 у центрі Харкова сталася масштабна ДТП: автомобіль Lexus проїхав на червоний сигнал світлофора і врізався у Volkswagen Touareg, після чого вилетів на тротуар з пішоходами. Внаслідок наїзду загинули шість осіб, ще п'ятеро отримали травми.

20 жовтня Київський райсуд Харкова обрав для Зайцевої запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 днів - до 16 грудня 2017 року без визначення застави.

Зайцева заявляла, що на перехресті їй створив небезпеку водій Volkswagen. Пізніше вона відмовилася від надання свідчень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram