ГоловнаСуспільствоЖиття

Постраждалі під час пожежі в таборі "Вікторія" вимагають 4 млн гривень морального збитку

Відповідачем у справі проходить Одеська мерія.

Постраждалі під час пожежі в таборі "Вікторія" вимагають 4 млн гривень морального збитку
Фото: odessitua.com

Потерпілі в результаті пожежі в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі хочуть стягнути з Одеської міськради майже 4 млн грн морального збитку. Про це на засіданні суду заявив адвокат потерпілих Микола Стоянов, пише "Думська".

Адвокат наполягає, що відшкодовувати компенсацію повинна саме міськрада, тому що колишній директор табору був найманим працівником і не може нести матеріальну відповідальність у повному обсязі. Київський районний суд Одеси задовольнив клопотання і визнав мерію цивільним відповідачем.

Офіційно визнані потерпілими 35 сімей хочуть стягнути по 100 тис. грн, а ще дві сім'ї - по 200 тис. грн. У суді в клопотанні побачили неточності і порекомендували адвокату їх виправити і подати документ заново.

Нагадаємо, 15 вересня 2017 року пізно ввечері в одеському дитячому таборі "Вікторія" сталася пожежа, в результаті якої загинули троє дітей.

24 квітня 2018 року суд засудив старшого вихователя до трьох років в'язниці умовно за неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей. Суд над екс-директором табору Петросом Саркісяном ще триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram