ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Завскладу і медсестри "Охматдиту" підуть під суд за махінації з ліками

З 2012 по 2015 роки підозрювані привласнили ліків на 3 млн гривень.

Завскладу і медсестри "Охматдиту" підуть під суд за махінації з ліками
Фото: www.domik.net

Прокуратура Києва направила до суду обвинувальні акти щодо працівниць дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", викритих в організації злочинної схеми з присвоєння медичних препаратів.

Про це повідомила прес-служба столичної прокуратури в Фейсбуці.

Згідно з матеріалами слідства, завідувач аптечного складу лікарні з 2012 до 2015 року привласнила ліки під приводом видачі їх для відділення лікарні на загальну суму близько 3 млн гривень.

Дії обвинуваченої кваліфіковані за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Крім того, трьох старших медсестер лікарні судитимуть за неналежне виконання своїх службових обов'язків, що спричинило втрату медичних препаратів, призначених для лікування хворих дітей, на загальну суму понад 3 млн 500 тис. гривень.

Також завершено розслідування стосовно ще чотирьох старших медичних сестер лікарні за фактами вчинення аналогічних злочинів, передбачених ч.1 ст. 367 КК України. Зараз йде ознайомлення підозрюваних з матеріалами кримінальних проваджень, після чого обвинувальні акти також будуть направлені до суду.

Нагадаємо, в березні прокуратура Києва оголосила сімом працівникам "Охматдиту" про підозру в привласненні ліків на 8 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram