ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія затримала в Азовському морі два турецьких судна

Судна прямували до Маріуполя і назад.

Росія затримала в Азовському морі два турецьких судна
Фото: Andrii Klymenko / Facebook

В Азовському морі в ніч на 3 липня берегова охорона Федеральної служби безпеки Росії затримала два судна, які йшли в Маріуполь і назад.

Про це повідомив порталу BlackSeaNews Андрій Клименко в Фейсбуці.

За його даними, перше судно було затримано 2 липня орієнтовно о 20:30 за московським часом на відстані 12 морських миль (22 км) на південь від Бердянської коси. Це був турецький суховантаж HALISDEMIR, що прямував із Маріуполя в Туркель (Туреччина).

Друге судно було затримано 3 липня орієнтовно о 00:30 за московським часом на відстані 11 морських миль (20 км) на південь від Бердянської коси.

"Якщо МЗС України оперативно долучить ці факти до "морського" позову України до міжнародного суду, то через рік-два їх туди додадуть, а років через п'ять розглянуть ...", - додав Клименко.

Нагадаємо, з 30 квітня представники РФ щодня зупиняють для огляду та ідентифікації невійськові судна, які прямують у Маріупольський морський порт.

У травні ФСБ Росії в Чорному морі затримала українське риболовецьке судно "ЯМК-0041" з припискою в Очакові нібито за незаконний вилов камбали на захід від мису Тарханкут. П'ятьох членів екіпажу доставили до Криму. Капітана судна Віктора Новицького заарештували. Російська влада заявляє, що йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Міністерство закордонних справ України надіслало російській стороні ноту протесту, а 7 травня прокуратура Криму порушила кримінальне провадження за фактами захоплення українського судна, а також незаконного позбавлення волі членів його екіпажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram