ГоловнаСуспільствоЖиття

Робітничі спеціальності: пошук вакансій без проблем

Робітничі спеціальності: пошук вакансій без проблем
Фото: Александр Рудоманов

Практично в усі часи попит на робітничі спеціальності не спадав. Незалежно від стану економіки і платоспроможності населення, робота водіїв, продавців, робота кухарем залишалися затребуваними, і за професійну діяльність фахівців, які буквально працювали руками, були готові платити.

У той самий час сьогодні в тих людей, які хочуть знайти гідну роботу цього напрямку, можуть виникнути очевидні труднощі. Наприклад, велика кількість платних агентств, які виступають посередниками між претендентом і роботодавцем. Крім того, варто відзначити труднощі пошуку актуальної інформації про відкриті вакансії в пресі і на звичайних дошках оголошень, не кажучи вже про точні умови працевлаштування.

Погіршує становище велике число шахраїв і просто несумлінних компаній, які під виглядом робітничих спеціальностей з доброю зарплатою шукають людей для мережевого маркетингу, холодних продажів, проходження платних тренінгів та інших сумнівних занять.

Частковим, а може навіть і повним вирішенням проблеми з пошуком адекватних вакансій на ринку праці можуть стати спеціалізовані дошки оголошень. Всупереч поширеній думці, з їх допомогою реально знайти не тільки роботу менеджером, управлінцем або IT-фахівцем, а й роботу продавцем або навіть вантажником. Єдине, що потрібно буде вирішити - на якому порталі шукати собі роботу. Бажано вибрати перевірений часом ресурс, який модерує неправдиву або неперевірену інформацію від роботодавців, дозволяє залишати коментарі та завантажувати резюме.

Давайте розглянемо все на конкретному прикладі. Вас цікавить робота водієм, ви живете в столиці і готові працювати за графіком 2 через 2. Заходите на профільний пошуковий портал, наприклад, Jobs.ua. Вибираєте Київ, спеціальність і відразу отримуєте результати відкритих вакансій. Кожен результат - це невелика анкета з ключовою інформацією про зарплату, графік і умови роботи, наймача - агентство чи безпосередньо роботодавця. Якщо якась вакансія вас влаштовує - зв'язуєтеся з тим, хто подав оголошення. Так можна шукати пропозиції за робітничими спеціальностями саме в цікавій для вас сфері і в місті України.

Важливо, що інформація на таких порталах оновлюється досить часто, тому ви можете підписатися на сповіщення - потрібна інформація в міру появи буде надсилатися вам на електронну пошту.

Звичайно, навіть на перевірених сайтах можна зіткнутися з неадекватними вимогами або перекрученою інформацією від роботодавців, тому аналіз пропозицій лягає на плечі того, хто шукає роботу. Уникайте занадто привабливих пропозицій, вкрай уважно співпрацюйте з агентствами з працевлаштування, просіть роботодавця оформити трудовий договір, навіть якщо ви влаштовуєтеся на випробувальний термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram