ГоловнаСуспільствоЖиття

На Лісовому масиві в Києві полагодили фонтан, який не працював три роки

Ремонт обійшовся в 200 тисяч гривень.

На центральній площі Лісового масиву біля кінотеатру "Кіото" відремонтували фонтан, який не працював з 2015 року через поломки. Про це LB.ua повідомив депутат Київради Михайло Буділов, що представляє цей округ.

Фото: facebook.com / Михайло Буділов

"Ремонтні роботи почалися 6 червня, за місяць змогли полагодити фонтан. Близько 200 тисяч гривень зібрали благодійними внесками від бізнесу і активістів. За ці гроші полагодили чашу фонтану, обладнання, також поміняли освітлення навколо фонтану", - розповів він.

Фонтан побудували в 1981 році на території кінотеатру "Кіото" (колишня назва - "Росія"), який розташований на центральній площі Лісового масиву.

У 2015 році у фонтані поламався форсунок і через зношеність комунікацій експлуатацію припинили.

Нагадаємо, в серпні 2015 року в Києві відновили роботу три фонтани на південному боці Майдану Незалежності, які не працювали з осені 2013 року, - "Засновникам Києва", "Водяна куля" і "Каскадний". "Каскадний" незабаром вийшов з ладу і його знову перезапустили лише через рік.

У травні 2017 року запустили великий і шість малих фонтанів над торговим центром "Глобус", які також були зламані під час Революції гідності в 2013 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram