ГоловнаСуспільствоВійна

За минулу добу на Донбасі немає втрат серед українських військових

Режим припинення вогню з 1 липня так і не розпочався.

За минулу добу на Донбасі немає втрат серед українських військових
Фото: facebook/pressjfo.news

За минулу добу, 1 липня, бойовики 25 разів обстріляли позиції українських військовослужбовців на Донбасі. Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Російські окупаційні війська, нехтуючи рішенням Тристоронньої контактної групи зі встановлення так званого "хлібного перемир'я", проявляли невисоку активність практично по всій лінії зіткнення. Ворог вів вогонь із застосуванням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї і на окремих ділянках використовував заборонене мінськими домовленостями озброєння", - сказано в повідомленні. 25 разів він вдавався до провокаційного вогню по українських позиціях, причому двічі - з важкого озброєння.

На Луганському напрямку неспокійно було в районі населених пунктів Щастя, Новоолександрівка, Кримське, де ворог застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. У районі Троїцького бойовики використовували 82-міліметровий міномет.

У районі Світлодарської дуги бойовики стріляли з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На Горлівському напрямку російські найманці розгорнули бойові дії в районі населеного пункту Луганське, де відкривали вогонь по наших позиціях з гранатометів і великокаліберних кулеметів. Ворог обстріляв з мінометів калібру 120 мм захисників Зайцевого, а по позиціях у районі Гладосового відпрацювала БМП.

На Донецькому напрямку упродовж минулої доби було тихо.

Неспокійно було на Маріупольському напрямку в районі населених пунктів Водяне, Гнутове і Широкине. Вогнем з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї ворог намагався змусити наших захисників відкрити вогонь.

Втрат серед наших військовослужбовців немає.

Нагадаємо, перемир'я в зоні бойових дій на Донбасі планувалося з півночі 1 липня, проте бойовики порушили "режим тиші" в перші ж години.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram