ГоловнаСуспільствоПодії

Через негоду без світла залишаються 136 населених пунктів у 4 областях

У п'яти областях підтопило будинки.

Через негоду без світла залишаються 136 населених пунктів у 4 областях
Фото: dsns.gov.ua

У результаті погіршення погодних умов знеструмленими залишаються 136 населених пунктів у чотирьох областях України. Про це повідомляють у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7:00 1 липня внаслідок ускладнення погодних умов (гроза, пориви вітру) через спрацювання систем захисту ліній електропередач знеструмлено 136 населених пунктів у 4 областях, а саме Дніпропетровська - 74 н.п., Київська - 29 н.п., Запорізька - 3 н.п. та Луганська - 30 н.п. До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго ", - йдеться в повідомленні на сайті відомства у неділю вранці.

Крім цього внаслідок інтенсивних опадів та поривів вітру сталося підтоплення та пошкодження об'єктів житлової та соціальної сфери у п'яти областях України.

Зокрема, у восьми районах Івано-Франківської області було підтоплено 190 приватних житлових будинків, 1324 присадибних ділянки, пошкоджено 8 автомобільних мостів та 1 пішохідний, зруйновано 5 автомобільних доріг місцевого значення.

У чотирьох районах Львівської області було підтоплено 60 присадибних ділянок, 25 житлових будинків та 6 підвалів житлових будинків. Пошкоджено дві дороги місцевого значення.

У Біловодському районі Луганської області 30 червня було частково підтоплено 25 присадибних ділянок. Станом на 7 годину 1 липня рівень води знижується.

Також у Дніпропетровській області пошкоджено дахи 9 житлових будинків, будівлю дитячого табору і будівлю ЗОШ, повалено близько 150 дерев. Всі повалені дерева розпиляні і прибрані.

У Чернігові підтопило близько 40 вулиць, з будинків було відселено 50 жителів. У місті продовжують ліквідовувати наслідки негоди.

Нагадаємо, сильні грози пройшли в Україні у ніч на 30 червня. Вчора без світла залишилися 384 населених пунктів у 10 областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram