ГоловнаСуспільствоЖиття

З Тунісу досі не можуть вилетіти близько 800 українських туристів, - Омелян

Проти туроператора відкриють кримінальну справу.

З Тунісу досі не можуть вилетіти близько 800 українських туристів, - Омелян
Фото: Макс Требухов

Ситуація з українцями, які "застрягли" в аеропорту Тунісу, "обурлива". Мінінфраструктури вимагатиме від ГПУ порушити кримінальну справу в зв'язку з шахрайством з боку туроператора. Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Туроператор "Oasis Travel" заборгував перевізнику "Bravo" понад мільйон доларів і не заплатив ні цента. Про цю ситуацію "Oasis Travel" знав, були різні моменти врегулювання, ніяких коштів не надходило. Проте авіакомпанія "Bravo" за свій рахунок вже вивезла 650 туристів в Україну, цієї ночі був ще один додатковий борт, який забрав 120 чоловік, ще залишається, за нашими підрахунками, близько 800", - повідомив він.

За словами Омеляна, в понеділок будуть забезпечені ще п'ять рейсів, які авіакомпанія теж виконує за свій рахунок, щоб всі українці повернулися додому. Два рейси будуть на Львів і три на Київ. Найближчим часом оприлюднять графік цих польотів.

"Всі люди повернуться. Щодо перебування (туристів в Тунісі, - ред.) до понеділка туроператор "Oasis Travel" взяв на себе зобов'язання розмістити всіх людей за свій рахунок в готелях Тунісу", - додав він.

"Це обурливий випадок. Я буду рекомендувати Мінекономрозвитку позбавити цього туроператора ліцензії. Буде звернення до ГПУ, щоб порушити кримінальну справу, тому що ми маємо випадок з банальним шахрайством - коли гроші отримані, а послуги не надані", - наголосив міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з Тунісу другу добу не можуть вилетіти близько 300 українських туристів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram