ГоловнаСуспільствоЖиття

Слідство у Криму відкрило кримінальну справу проти Параламова, що заявив про тортури ФСБ

Кримський татарин був змушений покинути півострів через переслідування російських силовиків.

Слідство у Криму відкрило кримінальну справу проти Параламова, що заявив про тортури ФСБ
Ренат Параламов
Фото: Тарас Ибрагимов

Підконтрольна Росії військова прокуратура Криму відмовилась порушувати кримінальну справу стосовно співробітників ФСБ, які у вересні минулого року вивезли після обшуку будинку і катували Рената Параламова.

У той же час слідство відкрило дві кримінальні справи проти самого кримського татарина, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Проти Рената порушили дві кримінальні справи за статтями про незаконний обіг вибухових речовин, боєприпасів. Тобто, стосовно тих, хто катував, реакції немає, а переслідують того, кого катували", - прокоментував ситуацію адвокат Параламова Еміль Курбедінов.

Він також додав, що найближчим часом кримські юристи підготують і передадуть пакет документів у справі Параламова в міжнародні інстанції, зокрема - спецдоповідачу ООН з тортур.

Нагадаємо, в 2017 році в Криму співробітники ФСБ викрали кримського татарина Рената Параламова і піддавали тортурам, в тому числі електричним струмом. Під тортурами Параламов підписав два протоколи, в яких обмовив себе і інших осіб. Таким чином силовики намагалися схилити його до співпраці. Наступного дня його знайшли рідні на автовокзалі Сімферополя в украй важкому стані. Після цього випадку Параламов був змушений покинути окупований півострів. Зараз разом з дружиною і чотирма дітьми він живе в Києві

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram