ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна покинула десятку найнебезпечніших країн світу

Найнебезпечнішою країною на планеті залишається Сирія.

Україна піднялася на 152-ге місце в рейтингу рівня безпеки серед 163 країн світу, складеному організацією Institute for Economics and Peace.

Порівняно з 2017 роком Україна піднялася на дві позиції, покинувши десятку найнебезпечніших.

Рейтинг Global Peace Index складено на основі 23 якісних показників з авторитетних джерел.

Для складання рейтингу було проаналізовано три складові: рівень соціальної безпеки, масштаби внутрішніх і міжнародних конфліктів. Також автори рейтингу врахували такі показники як ступінь мілітаризації суспільства, рівень кримінальності, кількість терактів, імпорт і експорт зброї, корумпованість тощо.

Варто зазначити, що найгірший показник України - "дуже низький" рівень миру.

Як зазначають автори рейтингу,  2018-го глобальний рівень миру погіршився на 0,27%, що стало четвертим роком погіршення. Зокрема, 2018 року 92 країни показали погіршення показників миру, 71 країна - поліпшення. 

Фото: Global Peace Index

Росія потрапила до десятки найнебезпечніших країн світу, втративши порівняно з 2017 роком три позиції та посівши 154 місце серед 163 країн.

Найнебезпечнішою країною на планеті є Сирія, яка зберегла свою позицію порівняно з минулим роком. Також серед найнебезпечніших були названі Афганістан, Південний Судан, Ірак, Сомалі, Ємен, Лівія, Демократична республіка Конго і Центрально-Африканська республіка.

Найбезпечнішими країнами для життя стали Ісландія, Нова Зеландія та Австрія. Також до десятки найбільш мирних держав увійшли Португалія, Данія, Канада, Чехія, Сінгапур, Японія та Ірландія.

США в рейтингу опинилися на 121-й позиції із "середнім" рівнем миру.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram