ГоловнаСуспільствоЖиття

Кілька сотень українських туристів застрягли в туніському аеропорту

Консул намагається врегулювати ситуацію.

Кілька сотень українських туристів застрягли в туніському аеропорту
Фото: webdo.tn

В аеропорту Монастір у Тунісі вже другу добу перебуває близько 300 українських туристів, які не можуть вилетіти до Харкова, передає ТСН.

За словами пасажирів, авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel в особі компанії Insight Holidays, котра приймає, не виконують своїх зобов'язань щодо повернення громадян України додому.

Зазначається, що частина туристів залишається в аеропорту Монастір без інформації про запланований виліт. Другу групу туристів, котрі мали вилетіти до Харкова о 7:35 28 червня, привезли до готелю в місті Сус.

"Нічого не обіцяють. Кажуть хто що: хтось обіцяє виліт, хтось говорить, що сьогодні вильоту не буде", - розповідають туристи.

У консульстві України в Тунісі повідомили, що причина затримки рейсу - брак пального для заправки літака. За інформацією представництва, туроператор має вирішити ситуацію протягом декількох годин.

З туристами, які не можуть вилетіти з Тунісу в Україну, зустрівся консул.

"Консул проводить зустріч з українськими туристами в місті Монастір (Туніс). Намагаємося врегулювати ситуацію", - написав начальник управління консульського забезпечення МЗС Василь Кирилич у Twitter.

У зв'язку із затримкою вильоту українських туристів МЗС закликає громадян України, які планують подорожі за кордон, ретельно планувати свої подорожі, враховуючи обставини, які можуть непередбачувано виникнути.

Також відомство закликало уважно вибирати туроператора, отримати від нього повну інформацію щодо дій у разі надзвичайної ситуації, а також уважно ознайомитися з умовами контракту про надання туристичних послуг.

Нагадаємо, наприкінці квітня понад 200 українських туристів кілька діб не могли вилетіти з Єгипту.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram