ГоловнаСуспільствоПодії

В Україні з початку року на водоймах загинуло майже 500 чоловік, - ДСНС

Від початку червня кількість загиблих становить понад 170 чоловік.

В Україні з початку року на водоймах загинуло майже 500 чоловік, - ДСНС
Фото: dsns.gov.ua

На водоймах України з початку року загинули майже 500 чоловік. Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є недотримання громадянами правил безпечної поведінки.

Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Майже півтисячі громадян потонули у водоймах країни з початку року. Тільки від початку червня кількість загиблих становить понад 170 чоловік", - ідеться в повідомленні.

З початком купального сезону в Запорізькій і Миколаївській областях рятувальники масово виловлюють з акваторії Чорного та Азовського морів відпочивальників, яких відносить від берега на надувних матрацах. Щодня фіксується до десяти подібних випадків.

"Громадяни не враховують штормового попередження і користуються плавзасобами під час сильних поривів вітру", - зазначають у ДСНС.

У розпал літніх канікул збільшується також кількість загиблих і серед дітей. У червні на водоймах загинуло вже понад 20 дітей. Ще вісім дітей вдалося врятувати.

Рятувальники зазначають, що найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є недотримання громадянами правил безпечної поведінки.

Раніше в червні в Миколаєві 14-річна дівчина на спір стрибнула з пірсу й потонула.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram