ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики таємно стягують військову техніку до лінії розмежування

Спостерігачі ОБСЄ виявили 12 "Градів", танки і гаубиці.

Бойовики таємно стягують військову техніку до лінії розмежування
Фото: надане Романом Лихачовим

Бойовики продовжують приховано зосереджувати військову техніку на території окупованого Донбасу. Про це заявляє українська сторона в Спільній центрі з контролю і координації з посиланням на дані місії ОБСЄ. Заява опублікована на сторінці прес-центру ООС в Фейсбуці.

"Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики збройних формувань Російської Федерації, порушуючи мінські домовленості, продовжують приховано зосереджувати військову техніку і озброєння на тимчасово непідконтрольній уряду України території", - йдеться в повідомленні.

За інформацією місії ОБСЄ бойовики розмістили 12 РСЗО "Град" і 5 танків у районах окупованих населених пунктів у Луганській області. На території області спостерігачі місії ОБСЄ виявили відсутність 6 одиниць буксируваних гаубиць калібром 122-міліметрів і 152-міліметрів, 4 "Гради", 3 самохідних гаубиці.

Порушуючи мінські домовленості, бойовики продовжують обладнувати свої фортифікаційні споруди в окупованому Донбасі. Спостерігачі виявили обладнані бойовиками вогневі позиції, протяжністю близько 40 метрів неподалік Золотого, і аналогічні позиції протяжністю близько 250-300 метрів у районі Ясинуватої.

У районі Горлівки виявлено переміщення до лінії зіткнення понад 10 одиниць техніки (САУ, танки), а неподалік Дебальцевого - 10 одиниць техніки і важкого озброєння, зокрема "Гради" і танки; а в районах населених пунктів Комісарівка і Вергулівка - понад 10 одиниць САУ і кілька одиниць танків різної модифікації.

"Такі дії з боку ватажків окупаційної адміністрації Російської Федерації слід розцінювати, як черговий етап підготовки засобів вогневого ураження до його застосування по позиціях Збройних сил України і по мирному населенню Донбасу в порушення мінських домовленостей", - відзначають в СЦКК.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення операції об'єднаних сил на Донбасі за минулу добу 28 червня 2018 року загинули 4 українських військових, ще 2 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram