ГоловнаСуспільствоВійна

Під час обстрілу бойовиками шахти "Південна" на Донбасі загинули двоє військовослужбовців (оновлено)

По позиціях ЗСУ випустили 52 міни та 25 снарядів.

Під час обстрілу бойовиками шахти "Південна" на Донбасі загинули двоє військовослужбовців (оновлено)
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Сьогодні, 28 червня, в районі проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі загинули двоє українських військовослужбовців.

Про це повідомила прес-служба 24-ї ОМБр імені короля Данила у Фейсбуці.

Зазначається, що бойовики "ДНР" з 09:30 до 10:40 ранку вели вогонь зі 120-мм мінометів і 122-мм самохідних артилерійських установок по взводних опорних пунктах бригади в районі шахти "Південна", випустивши по позиціях ЗСУ 52 міни і 25 снарядів.

"В результаті обстрілу, на жаль, двоє бійців бригади отримали несумісні з життям поранення. Для придушення вогневих засобів агресора підрозділи бригади змушені були надати адекватну відповідь супротивникові", - йдеться у повідомленні.

Оновлення. Штаб Операції об'єднаних сил повідомив  імена загиблих. Це командир взводу 57-річний Валерій Шишан і 25-річний боєць резервної групи Андрій Волос.

За даними військових, близько 8:30 ранку проросійські бойовики відкрили вогонь з мінометів, станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів по житлових будинках Південного, де розташована шахта "Південна". Під прикриттям вогню впритул до населеного пункту підійшла група бойовиків.

На околиці міста Південного зав'язався бій, під час якого боєць Волос дістав тяжке поранення. Шишан разом з командиром роти Олегом Лотоцьким спробував врятувати військового, але сам був смертельно поранений пострілом снайпера.

Волос помер на місці бою від поранень.

У зв'язку з ситуацією, що склалася в цьому районі, командування Об'єднаних сил дозволило "дієві заходів вогневого впливу", завдяки яким до 14:40 ситуація навколо Південного була стабілізована.

За даними розвідки, у результаті бою було вбито п'ятьох бойовиків, ще вісім - поранено.

Загалом від початку дня військові зафіксували сім випадків прицільного вогню по підрозділах Збройних сил. Крім Південного, стріляли в районі населеного пункту Новотошківське (луганський напрямок) і Гнутове (маріупольське напрямок).    

Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі загинули троє військовослужбовців, ще трьох було поранено.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram