ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала двох громадян Єгипту, які викрали сина лівійського дипломата в Києві

Мотивом злочину був викуп.

Поліція затримала двох громадян Єгипту, які викрали сина лівійського дипломата в Києві
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Поліція Києва затримала викрадачів сина представника посольства Лівії в Україні.

Про це повідомляється на сайті столичної поліції.

"Київські поліцейські затримали викрадачів сина працівника дипломатичної установи. Зловмисниками виявилися двоє громадян Єгипту. Мотивом злочину став викуп. Розслідуються кримінальні провадження за фактом незаконного позбавлення волі та вимагання. Їм загрожує до семи років ув'язнення", - розповів глава Нацполіції Києва Андрій Крищенко.

За його словами, затримані є громадянами Єгипту, які проживають на території України кілька років. Давати будь-які пояснення вони відмовилися.

Зараз їх затримали, і слідчі звернуться в суд для обрання їм запобіжного заходу.

"Вони чітко розуміли, кого вони викрали, і намагалися зв'язатися з батьками потерпілого. Але діями поліції цей злочин було зупинено і досить оперативно затримано викрадачів", - зазначив Крищенко.

Він додав, що слідчі розслідують два кримінальні провадження: за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. За скоєні злочини зловмисникам загрожує до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, 25 червня в центрі Києва двоє чоловіків силою затягли 26-річного хлопця в автомобіль і повезли. Як з'ясувалося, викрали сина фінансового аташе посольства Лівії Абдусалама.

Викраденого знайшли на лівому березі, у Дарницькому районі Києва, того ж дня. Йому знадобилася медична допомога.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram