ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Українці можуть обирати особистого лікаря і в приватних клініках, - Супрун

Укладеніодоговори з 12-ма приватними клініками та лікарями.

Українці можуть обирати особистого лікаря і в приватних клініках, - Супрун
Фото: Flytothesky.ru

Українці можуть укласти договір з лікарем, зокрема і в приватних клініках.

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Фейсбуці.

"Таку можливість ми закладали спочатку під час трансформації системи охорони здоров'я і нарешті можемо оголосити офіційно: в рамках першої хвилі укладені договори з 12-ма приватними клініками та лікарями-ФОПами з різних регіонів України! Це означає, що кожен може вибрати там свого лікаря так само як в комунальній амбулаторії або поліклініці і лікуватися безкоштовно", - написала Супрун.

За її словами, завдяки реформі охорони здоров'я держава вперше починає спрямовувати фінансування і у приватні медустанови. Це приклад роботи принципу "гроші за пацієнтом", коли держава дає можливість пацієнту обирати, де лікуватися, і оплачує його вибір.

За словами Супрун, 12 приватних клінік і лікарів-ФОПів, з якими уклали договори, отримуватимуть фінансування за такими ж тарифами, як і комунальні амбулаторії і поліклініки. Всі пацієнти, які підписали декларації з лікарями, отримуватимуть послуги первинної медичної допомоги безкоштовно, адже за них заплатить Національна служба здоров'я",- наголосила в.о. міністра охорони здоров'я.

Список цих клінік і лікарів-ФОП можна подивитися на сайті МОЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram