ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирській області чоловік підірвався на міні часів Другої світової війни, яку зберігав у сараї

Постраждалого госпіталізували з ушкодженнями і термічними опіками.

У Житомирській області чоловік підірвався на міні часів Другої світової війни, яку зберігав у сараї
Фото: zt.npu.gov.ua

У селі Березівка Житомирської області 54-річний чоловік отримав травму в результаті вибуху боєприпасу часів Другої світової війни, який він зберігав у сараї.

Про це повідомляється на сайті місцевої поліції.

Подія сталася ввечері 27 червня. Близько 20:30 правоохоронцям надійшло повідомлення про те, що в господарському приміщенні одного з приватних домоволодінь стався вибух і поранено господаря.

За вказаною адресою виїхали слідчо-оперативні групи поліції, фахівці вибухотехнічної служби Нацполіції, рятувальники та медики. Постраждалого госпіталізували з ушкодженнями і термічними опіками рук, тулуба і ніг.

Під час огляду приміщення, яке не зазнало значних руйнувань, вибухотехніки попередньо встановили, що могла вибухнути частина мінометної міни часів Другої світової війни калібру 120 мм, уламки якої були вилучені. Крім того в сараї правоохоронці виявили ще низку корпусів боєприпасів, серед яких мінометні міни воєнних років.

Фото: zt.npu.gov.ua

Всі боєприпаси і їх частини будуть вилучені і скеровані на експертизу.

Правоохоронці нагадують громадянам про необхідність дотримання елементарних правил безпеки під час виявлення підозрілих або потенційно небезпечних предметів.

"У жодному разі не торкайтеся до небезпечних речей, а тим паче, не забирайте їх до себе додому. Зберігаючи такі знахідки або здійснюючи з ними будь-які маніпуляції, ви автоматично піддаєте небезпеці і себе, і людей, які вас оточують. Крім того, варто пам'ятати і про кримінальну відповідальність, яка настає за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами (навіть якщо ці предмети військових років) або вибуховими речовинами. За такі дії законодавством передбачено покарання у вигляді ув'язнення терміном від 3 до 7 років", - зазначили у поліції.

Нагадаємо, у травні в Биківнянському лісі у Києві знайшли 114 артснарядів часів Другої світової війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram