ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

62 людини потрапили до лікарні після шкільного випускного на Вінничині

Страви для двох випускних вечірок готували в одному і тому ж кафе.

62 людини потрапили до лікарні після шкільного випускного на Вінничині
Фото: Сегодня

У двох селах Чечельницького району Вінницької області 62 людини отруїлися після шкільних випускних. Про це повідомляє прес-служба ГУ Госпродспоживслужби у Вінницькій області.

Серед постраждалих - 23 дитини з ознаками гострої кишкової інфекції.

Усім госпіталізованим встановлено попередній діагноз "гострий гастроентероколіт". Перебіг захворювання у всіх хворих середнього ступеня тяжкості.

Під час розслідування з'ясувалося, що всі госпіталізовані 23 червня були присутні на святкуванні випускних вечорів у с. Бондурівка в сільському будинку культури і в с. Стратіївка в шкільній їдальні. Страви для святкування обох випускних вечорів замовляли і готували в кафе "Вербка" Чечельницького району і доставляли до місць проведення заходів без холодильного обладнання.

Крім того, працівники кафе були допущені до роботи без пройденого медичного огляду в повному обсязі. Також відсутні дослідження питної води, на якій готувалися страви. Поставки продукції в кафе здійснюються з продуктової бази "Де-люкс" м. Бершадь і частково з ринків смт Чечельник і м. Бершадь (домашні ковбаси, копчене м'ясо, овочі та фрукти).

Під час розслідування спалаху також обстежили 6 працівників кафе. Зазначено, що для лабораторних досліджень у кафе відібрали 5 проб готових страв, 1 пробу питної води з сільського водогону, 40 гігієнічних змивів.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на термін до трьох років.

Нагадаємо, у Львові суд засудив жінку, яка отруїла рибою декілька десятків осіб, до умовного терміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram