ГоловнаСуспільствоЖиття

Кіберполіція закрила ще один онлайн-кінотеатр

У Хмельницькій області після обшуків вилучено комп'ютерну техніку ресурсу.

Кіберполіція закрила ще один онлайн-кінотеатр
Фото: npu.gov.ua

Поліція припинила роботу сайту, що поширював інформацію з порушенням авторських прав. Йдеться про онлайн-кінотеатр "onlainfilm", повідомляє прес-служба поліції.

Співробітники департаменту кіберполції викрили учасників злочинної групи, які адміністрували сайт. Щодня ресурс відвідували до півмільйона користувачів мережі Інтернет, а кількість переглядів відео перевищувала 2 мільйони. Загальний обсяг відеофайлів, розміщених на сайті, перевищував 50 ТВ.

Для анонімізації своїх дій у мережі зловмисники використовували послуги проксі-сервера, що давало можливість ретранслювати запити клієнтів із зовнішньої мережі на один або декілька серверів, розташованих у внутрішній мережі.

У місті Хмельницький поліцейські провели одночасно п'ять санкціонованих обшуків. За їх результатами вилучено комп'ютерну техніку та гроші. Суму збитку, завданого правовласникам, буде встановлено після проведення всіх необхідних слідчих дій.

За цим фактом проводиться досудове розслідування за ч. 3 ст. 176 (порушення авторського права і суміжних прав) КК України. Після отримання результатів експертиз буде вирішуватися питання про оголошення підозри учасникам злочинної групи.

Нагадаємо, раніше кіберполіція припинила роботу другого онлайн-кінотеатру - "КіноПростір" за скаргою антипіратської асоціації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram