ГоловнаСуспільствоЖиття

Убивство Ноздровської могла вчинити група осіб, - незалежне розслідування

Друг загиблої з адвокатами і юристами провів додаткову експертизу у справі.

Убивство Ноздровської могла вчинити група осіб, - незалежне розслідування
Фото: Сергей Нужненко

Незалежне розслідування, проведене друзями правозахисниці Ірини Ноздровської, дійшло висновку, що вбивство скоїла група осіб у складі не менш ніж трьох осіб. Таку заяву зробив сьогодні голова правління "Руху боротьби з корупцією" Іван Лозовий.

Розслідування впродовж трьох місяців проводили сам Лозовий, два адвокати і два юристи. Вони дійшли висновку, що 65-річний Юрій Россошанський, який є єдиним підозрюваним у справі, не міг самостійно перенести тіло жінки туди, де його виявили. Також результати експертизи ножових поранень і слідчого експерименту показали, що вбивць могло бути не менш ніж троє.

Юрист-розслідувач Володимир Бажора, який раніше працював у міліції, зазначив, що вдалося виявити ще низку невідповідностей в офіційному розслідуванні. Зокрема, він стверджує, що неможливо безслідно спалити весь верхній одяг і особисті речі вбитої, як заявляє поліція. За його словами, слідство має намір перекваліфікувати пред'явлену Россошанському підозру та інкримінувати йому вчинення вбивства за попередньою змовою осіб.

Лозовий вважає, що місцеві правоохоронці у Вишгороді Київської області мають намір приховати цю обставину. "Слідство ведуть украй незадовільно ... Ми будемо наполягати на перекваліфікації цього злочину", - зазначив Лозовий.

Батьки Ноздровської, Сергій і Катерина Дуняк, також вважають, що поліція неефективно розслідує справу і перебуває під тиском.

Нагадаємо, тіло Ноздровської виявили 1 січня в річці поблизу Вишгорода. Як правозахисник і юрист вона домагалася в судах кримінального покарання для Дмитра Россошанського, який збив насмерть її сестру Світлану Сапатинську в 2015 році. 8 січня було затримано батька засудженого Юрія Россошанського за підозрою у вбивстві Ноздровської.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram