ГоловнаСуспільствоПодії

Організатор нападу на ромів у Львові отримував інструкції через соцмережі, - Геращенко

"Мета стояла саме вбити, покалічити, а не просто налякати".

Організатор нападу на ромів у Львові отримував інструкції через соцмережі, - Геращенко
Фото: пресс-служба НФ

Організатор нападу на табір ромів під Львовом, у результаті якого загинула одна людина і троє були поранені, отримував інструкції через соціальні мережі.

Про це заявив народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко, передає "112 Україна".

"Мета стояла саме вбити, покалічити, а не просто налякати. На сьогодні я можу впевнено сказати, що організатор зв'язувався через соцмережі з певними особами, які обіцяли йому гроші за організацію цих нападів", - сказав Геращенко.

"Я не виключаю, що це є, вся ця акція, дія російських спецслужб, аби розпалити міжнаціональну і расову ворожнечу в Україні", - додав він.

Нагадаємо, в ніч із суботи на неділю група підлітків, яким керував 20-річний організатор, напала на ромський табір під Львовом. Агресивні юнаки були озброєні ножами, металевими трубами і ланцюгами. У результаті нападу отримав смертельні поранення 24-річний чоловік. Також потрапив у лікарню з ранами грудної клітини та правого плеча 19-річний юнак, а жінці і 10-річному хлопчикові, які теж постраждали від дій нападників, медики надали допомогу на місці.

Поліція встановила 14 причетних до нападу. Організатора нападу, а також п'ятьох підозрюваних заарештовано на два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram