ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один військовослужбовець, двоє отримали поранення

Бойовики 30 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

За добу на Донбасі загинув один військовослужбовець, двоє отримали поранення
Фото: Макс Левин

За минулу добу російські окупаційні війська 30 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців на Донбасі, 11 разів - з озброєння, яке мали б відвести згідно з Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил у Фейсбуці.

Увечері російські окупаційні війська активізували бойові дії, використовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. На деяких ділянках також вели вогонь із БМП.

"Підрозділи Об'єднаних сил вели активну оборону і давали адекватну відповідь супротивнику", - наголошують у повідомленні.

На Луганському напрямку "найспекотніше" було в районі Кримського. Бойовики вели вогонь по позиціях ЗСУ зі 120-міліметрового і 82-міліметрового мінометів, БМП, гранатометів і стрілецької зброї. А по захисниках Новотошківського били з артилерійських систем калібру 122 мм. Також активність бойовиків зафіксована біля Зайцевого, Південного, Троїцького, Катеринівки, Майорська й Горіхового.

На Донецькому напрямку, в районі Мар'їнки, бойовики використовували 82-міліметровий міномет, підствольні гранатомети і стрілецьку зброю. Також тут зафіксовано снайпера. Під прицільним вогнем перебували захисники Авдіївки, Новоселівки Другої і Пісків.

На Маріупольському напрямку терористи застосовували гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, обстрілювали позиції ЗСУ в районі Лебединського, Водяного, Гнутового, Піщевика, Широкиного і Старогнатівки.

У результаті активних бойових дій один військовослужбовець загинув і двох поранено.

Протягом поточної доби бойовики п'ять разів відкривали вогонь.Нагадаємо, 26 червня в лікарні Дніпра помер поранений снайпером 20-річний український військовий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram