ГоловнаСуспільствоЖиття

Представники "Черкасиобленерго" заблокували вулицю біля Кабміну

Співробітники компанії вимагають вплинути на Фонд держмайна, щоб реалізувати мирові угоди.

Представники "Черкасиобленерго" заблокували вулицю біля Кабміну
Фото: provce.ck.ua

Працівники "Черкасиобленерго" перекрили вулицю Грушевського в Києві біля Кабміну. Пікетувальники вимагають від уряду втрутитися в ситуацію, що склалася навколо укладення мирових угод між обленерго та ВАТ "Азот".

Для забезпечення порядку загони поліції на акції протесту посилені спецпідрозділом "Корд". Трансляцію з місця подій веде представник "Національного корпусу" Владислав Герелес на своїй сторінці в Фейсбуці.

До протестувальників вийшов представник Кабміну, якому працівники "Черкасиобленерго" озвучили свої вимоги.

Директор з безпеки "Черкасиобленерго" Євген Лут розповів про ситуацію з перешкодою в затверджені мирових угод і просить Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана і Кабмін втрутитися в ситуацію, допомогти в укладанні угод і не допустити знищення двох найбільших підприємств у регіоні.

Нагадаємо, один з найбільших боржників обленерго - ВАТ "Азот". На сьогодні існує два проекти мирових угод. Один проект - між ВАТ "Азот" і ВАТ "Черкасиобленерго", який влаштовує обидві сторони. Після підписання цієї мирової угоди обленерго зможе виплачувати борги із зарплати. Інший проект мирової угоди - між ПАТ "Черкасиобленерго" і Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Однак обидві ці угоди заблоковані Фондом держмайна, що призводить до затримки в отриманні коштів підприємством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram