ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд щодо пожежі в таборі "Вікторія" дійшов до дитячих свідчень

"Всі знали, що вода б'ється струмом".

Суд щодо пожежі в таборі "Вікторія" дійшов до дитячих свідчень
Фото: facebook.com/gunp.odessa

У Київському райсуді Одеси триває слухання справи про пожежу в таборі "Вікторія". Сьогодні суд дійшов до свідчень дітей, які постраждали. Діти давали свідчення в режимі відеоконференції, повідомляє "Думська".

Першій задавали питання дванадцятирічній Олі Задоріній. Дівчинка в день пожежі отримала травму хребта і кілька днів перебувала в реанімації. Зараз вона не ходить на танці через перенесену травму. У подробицях вона описала і побутові проблеми в кімнатах.

"Вода билася струмом, особливо в останній день. І всі знали, що так у всіх кімнатах", - розповіла Задоріна. Під час самої пожежі Оля зістрибнула з другого поверху разом з Аміною Ібрагім, Катею Ціпріановіч і керівницею "Аделі" Тетяною Єгоровою. При цьому, ніхто з вожатих їм не допоміг.

"Ми спали. До нас забігла Тетяна Олегівна та сказала, що почалася пожежа. Ми вибігли в коридор. Там було багато диму. Вона сказала нам намочити рушники. Ми вийшли, і був дим кругом. Внизу стояв вожатий першого загону Овік. Тетяна Олегівна сказала: "Овік, ми будемо стрибати, лови нас". А він розвернувся і пішов", - згадує ще одна постраждала Катя Ціпріановіч.

Під час засідання екс-директору табору Петросу Саркісяну продовжили запобіжний захід. На цьому наполягала прокурор. Цілодобовий домашній арешт просила сторона захисту, але в підсумку, суддя Чаплицький продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці - до 26 серпня. Наступне слухання призначено на 2 липня.

Нагадаємо, в результаті пожежі в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі загинули три дівчинки. Вихователька, відповідальна за пожежну безпеку, визнала свою провину і отримала умовний термін з забороною займати подібні посади. Триває суд над колишнім директором табору Петросом Саркісяном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram