ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд узяв під варту харків'янку, яка готувала підрив пам'ятника УПА

Термін запобіжного заходу не зазначено.

Суд узяв під варту харків'янку, яка готувала підрив пам'ятника УПА
Фото: facebook.com/police.kharkov

Київський районний суд Харкова взяв під варту 44-річну мешканку Харкова, підозрювану в спробі підриву пам'ятного знака воїнам Української повстанської армії в Молодіжному парку Харкова.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

За даними слідства, жінка ще на початку поточного року була завербована представниками Російської Федерації. Встановлено, що вона постійно отримувала "завдання для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Харківській області", а крім того, кілька разів виїжджала в Росію для узгодження та координації подальших дій.

"До скоєння злочину підозрювана готувалася заздалегідь - знайшла особу, котра на основі тротилової шашки виготовила саморобний вибуховий пристрій з дистанційним управлінням за допомогою мобільного телефону", - сказано в повідомленні прокуратури.

Натепер жінці повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258 (замах на вчинення терористичного акту) Кримінального кодексу. Максимальна санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Харкові біля метро Київська правоохоронці по гарячих слідах затримали підозрюваного в подвійному вбивстві: чоловік убив подружжя та поранив їхню 12-річну дочку через борги.        

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram