ГоловнаСуспільствоЖиття

Москалькова заявила, що "не бачить смертельної небезпеки" у голодуванні Сенцова

Російський омбудсмен заявила, що відвідає політв'язня разом з Денісовою після приїзду з Києва.

Москалькова заявила, що "не бачить смертельної небезпеки" у голодуванні Сенцова
Татьяна Москалькова
Фото: novayagazeta.ru

Уповноважений з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова заявила, що український режисер Олег Сенцов відмовився від пропозиції пройти огляд у лікарів, яких виберуть адвокат і родичі.

Про це вона заявила після прибуття до Києва, передає "112 Україна".

"Ми запропонували, я звернулася до керівника пенітенціарної системи з тим, щоб йому провели консиліум з тими лікарями, яких запропонує адвокат або родичі, щоб їм довіряли. Він сказав, що він взагалі не хоче зустрічатися ні з якими лікарями, що він міцний, що не дочекаються і він буде відстоювати свою позицію до кінця", - сказала Москалькова.

Також вона заявила, що Сенцов "підводиться і розмовляє".

"Я не бачу смертельної небезпеки, але мене не може не турбувати, що 40 днів голодування - це дуже тривалий термін", - додала російський омбудсмен.

Вона також стверджує, що кожного дня отримує докладну інформацію про стан здоров'я Сенцова від уповноваженого з прав людини в Ямало-Ненецькому окрузі Анатолія Сака. Також Москалькова повідомила, що планує сама відвідати Сенцова, щойно повернеться з Києва, і за наявності дозволу поїде до нього разом з українським омбудсменом Людмилою Денісовою.

"Я по поверненню з Києва обов'язково сама поїду його відвідати. Якщо буде дозвіл на відвідування разом з Людмилою Денісовою, то поїду разом з нею", - зазначила Москалькова.

Нагадаємо, український і російський уповноважені з прав людини домовилися відвідати на територіях обох країн 34 в'язнів кожна. Поїздки омбудсменів по тюрмах - результат домовленості між РФ і Україною, досягнутий за підсумками телефонної розмови Петра Порошенка і Володимира Путіна 9 червня.

При цьому Денісову, яка з 15 червня перебувала в РФ, не пустили до жодного українського політв'язня, в тому числі до кримчанина Володимира Балуха, який голодує з березня і втратив понад 30 кг ваги. Їй також відмовили у спілкуванні з політв'язнем режисером Олегом Сенцовим за допомогою відеозв'язку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram