ГоловнаСуспільствоЖиття

Російський омбудсмен Москалькова прибула до Києва

Вона планує відвідати військовослужбовця Одінцова і членів екіпажу судна "Норд".

Російський омбудсмен Москалькова прибула до Києва
Татьяна Москалькова
Фото: ombudsmanrf.org

Уповноважена з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова у вівторок прибула до Києва.

Про це повідомляє російське інформагентство ТАСС.

Москалькова планує відвідати засудженого за дезертирство військовослужбовця Максима Одінцова, а також зустрітися з членами екіпажу російського судна "Норд", затриманого в Азовському морі в березні.

"Наше МЗС направило ноту з проханням про відвідування мною в СІЗО російського громадянина. Я відвідала раніше в Омську засудженого Дмитра Штиблікова, Денісова теж була запрошена, але вона запізнилася на літак і через погодні умови не встигла. Я сподіваюся, за дзеркальною можливістю, зможу відвідати російського громадянина. Але поки що я не отримала чіткої відповіді, що буду допущена до нього. Але з відповіді Людмили Денісової, зрозуміло, що вона подала клопотання і не проти", - сказала Москалькова, відповідаючи на питання про її можливу зустріч з росіянином Одінцовим.

"Потім, - додала російський омбудсмен, - я хотіла б зустрітися з моряками з судна "Норд", потрібно з'ясувати, в чому там річ".

Москалькова також заявила, що проситиме українську владу відпустити рибалок додому.

Нагадаємо, український і російський уповноважені з прав людини домовилися відвідати на територіях обох країн 34 в'язнів кожна. Поїздки омбудсменів по тюрмах - результат домовленості між РФ і Україною, досягнутий за підсумками телефонної розмови Петра Порошенка і Володимира Путіна 9 червня.

При цьому Денісову, яка з 15 червня перебувала в РФ, не пустили до жодного українського політв'язня, в тому числі до кримчанина Володимира Балуха, який голодує з березня і втратив понад 30 кг ваги. Їй також відмовили у спілкуванні з політв'язнем режисером Олегом Сенцовим за допомогою відеозв'язку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram