ГоловнаСуспільствоЖиття

Генпрокуратура повідомила про підозру спільникові Павла Лазаренка

Йдеться про розкрадання 16 млн доларів.

Генпрокуратура повідомила про підозру спільникові Павла Лазаренка
Фото: www.segodnya.ua

Генпрокуратура повідомила про підозру у відмиванні грошей спільникові колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка. Про це заявив заступник генпрокурора Євген Єнін в інтерв'ю агентству "Укрінформ".

"Ми ведемо розслідування спільників Лазаренка, причетних до розкрадання державних коштів. 22 червня ми проводили обшуки й оголосили про підозру у відмиванні коштів, отриманих злочинним шляхом, одному з найближчих соратників Лазаренка, який легковажно розраховував, що українські правоохоронці забули про 16 млн доларів на його рахунках у Швейцарії", - сказав Єнін.

За словами чиновника, раніше цей чоловік уже проходив у рамках кримінального провадження щодо розкрадання державної власності в особливо великих розмірах, однак був звільнений від кримінальної відповідальності за нереабілітаційними обставинами, оскільки минув термін давності.

Як стало відомо Укрінформу з власних джерел, про підозру повідомлено колишньому першому заступнику голови правління ДАК "Хліб України" Андрію Миханіву.

Нагадаємо, Павло Лазаренко втік з України 1999 року до США, де безуспішно добивався притулку і був засуджений більш ніж на вісім років позбавлення волі. Також йому призначили великий штраф і конфіскацію майна за звинуваченнями, пов'язаними з відмиванням коштів.

2012 року він вийшов на волю після закінчення терміну й отримав право на проживання в США, де й живе із сім'єю - другою дружиною, своєю колишньою перекладачкою на судах у США, і трьома дітьми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram