ГоловнаСуспільствоОсвіта

Вступна кампанія в Україні розпочнеться 2 липня

Список рекомендованих до зарахування сформують і оприлюднять 1 серпня.

Вступна кампанія в Україні розпочнеться 2 липня
Фото: Макс Левин

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич назвала основні дати вступної кампанії 2018 року

Зокрема, реєстрація електронних кабінетів вступників розпочнеться 2 липня, повідомляє УНН.

"Ця прес-конференція присвячена передусім першому етапу вступної кампанії. 2 липня розпочнеться реєстрація електронних кабінетів вступників і завантаження в них необхідних документів", - сказала Гриневич.

За її словами, сьогодні Міносвіти буде тестувати цю систему.

"Реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 2 липня і закінчиться 25 липня. Прийом заяв і документів почнеться 12 липня. Особи, які вступатимуть у вузи на підставі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів, зможуть подавати заяви до 20 липня. Абітурієнти, які будуть вступати тільки на підставі сертифікатів ЗНО - до 26 липня. Творчі конкурси відбудуться протягом кількох сесій - з 14 по 26 липня. Вступні іспити - з 21 по 26 липня, співбесіди - з 21 по 23 липня включно", - уточнила Гриневич.

Рейтинговий список вступників із зазначенням рекомендованих до зарахування сформують і оприлюднять 1 серпня.

"Вступники, які отримають рекомендації, повинні виконати всі вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення - тобто вчасно подати свої оригінали документів - до 6 серпня. Зарахування вступників за державним або регіональним замовленням відбудеться 7 серпня - тобто під час наказів про зарахування, а за кошти фізичних або юридичних осіб - не пізніш ніж 30 вересня. Це основні дати вступної кампанії", - сказала вона.

Нагадаємо, торік Кабінет Міністрів зменшив держзамовлення у ВНЗ на 17%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram