ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один військовослужбовець, чотирьох поранено

За добу на Донбасі загинув один військовослужбовець, чотирьох поранено

За добу на Донбасі загинув один військовослужбовець, чотирьох поранено
Фото: Макс Левин

Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалася контрольованою. У другій половині доби російські окупаційні війська збільшили використання зброї великого калібру, забороненої Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр ООС у Фейсбуці.

На Луганському напрямку бойові дії велися в районі населеного пункту Кримське. Бойовики використовували артилерію калібру 122 мм, 82-мм міномети, гранатомети і стрілецьку зброю, а біля Луганського і Новозванівка били з гранатометів і великокаліберних кулеметів.

На Донецькому напрямку під прицільним вогнем були захисники Мар'їнки, Авдіївки та Кам'янки.

На Маріупольському напрямку - "гаряче" було у Водяному. Бойовики вели вогонь по позиціях ЗСУ зі ствольної артилерії і 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів і стрілецької зброї. Позиції навколо Лебединського були обстріляні з танка і 122-мм артилерійських систем. Також активність терористів спостерігалася в районі населених пунктів Богданівка, Гнутове і Широкине.

Усього російські окупаційні війська 22 рази порушили режим припинення вогню, 10 з яких - із забороненого озброєння.

"Підрозділи Об'єднаних сил не дозволяли противнику поліпшити тактичне становище, вели активну оборону і давали адекватну відповідь", - зазначили в штабі.

У бойових діях один військовослужбовець загинув і четверо дістали поранення.

Від початку поточної доби, 25 червня, бойовики тричі зі стрілецької зброї обстрілювали Мар'їнку, що на Донецькому напрямку, Гнутове й Широкине - на Маріупольському.

Нагадаємо, бойовики цілеспрямовано знищують населені пункти Донецької і Луганської областей після їх деокупації військовослужбовцями ООС.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram