ГоловнаСуспільствоПодії

Групою з 7 нападників на табір ромів у Львові керував 20-річний хлопець, - Князєв

Поліція розслідує напад як умисне вбивство.

Групою з 7 нападників на табір ромів у Львові керував 20-річний хлопець, - Князєв
Фото: Лагерь ромов во Львове

Напад на табір ромів у Львові, що стався ввечері 23 червня, поліція кваліфікувала як умисне вбивство, вчинене групою осіб. Правоохоронці затримали сімох підозрюваних, а також організатора нападу. Про це заявив керівник Національної поліції України Сергій Князєв, йдеться на сайті відомства.

"Працівники львівської поліції оперативно затримали сімох молодих людей віком 16-17 років, жителів Львова, яких підозрюють у причетності до нападу. Крім того, поліцейські встановили і затримали 20-річного організатора цього нападу. З місця події вилучено речові докази, зокрема - ніж, яким завдано поранення загиблому, інші предмети, які зловмисники використовували для завдання пошкоджень жителям табору. Крім того, зараз поліцейські встановлюють і доставляють у відділення поліції інших осіб, які можуть бути причетні до цього нападу", - йдеться у повідомленні.

Князєв також уточнив, що поранення у результаті нападу отримали чотири людини - 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка. 24-річний хлопець від отриманих ножових поранень помер. Всі потерпілі є жителями Закарпатської області.

"Аморальність цих людей, які у контексті останнього нічного випадку у Львові посеред ночі зробили зухвалий напад на табір ромів - не можна виправдати нічим. Від рук нападників загинув 24-річний юнак. Ще чотири людини, серед яких навіть одна дитина, отримали поранення. Запевняю, поліція виконає свою роботу: винні у скоєнні цих злочинів будуть притягнуті до кримінальної відповідальності і понесуть покарання відповідно до чинного законодавства", - заявив Князєв.

Дії нападників кваліфіковані слідчими за п.12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою. Розслідування перебуває на контролі керівництва Нацполіції і Міністерства внутрішніх справ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нападники є членами угруповання "Твереза і зла молодь".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram