ГоловнаСуспільствоПодії

У Глухові п'яний колишній військовий через конфлікт з сусідами кинув у житловий будинок бойову гранату

Люди не постраждали.

У Глухові п'яний колишній військовий через конфлікт з сусідами кинув у житловий будинок бойову гранату

У м. Глухів Сумської області затримали колишнього військового, який у стані алкогольного сп'яніння кинув бойову гранату у сусідський житловий будинок. Про це повідомляє Нацполіція області.

Правоохоронці з'ясували, що таким чином сусід вирішив помститися жителю цього будинку, з яким у нього виник конфлікт.

"Ніхто з мешканців не постраждав. У самому будинку повилітали вікна, пошкоджені двері та стіни. Вжитими оперативними заходами менш ніж через годину поліція затримала зловмисника. На момент затримання він перебував у стані алкогольного сп'яніння", - сказано у повідомленні.

Було встановлено, що вибух стався у результаті розриву бойової фугасної гранати. Вибух був настільки потужний, що у одній з квартир будинку впала жінка похилого віку, а у сусідньому будинку зі столу впала лампа.

"У поле зору правоохоронців потрапили три колишніх військовослужбовці, які знімали квартиру у сусідньому будинку. Було встановлено, що у той вечір між ними і мешканцями будинку, у якому стався вибух, виник конфлікт. Це викликало певні підозри. Поліцейські вирішили з ними поспілкуватися. Всі троє перебували у стані алкогольного сп'яніння. У їх квартирі було знайдено гранату і пристрій для куріння марихуани. Було встановлено, що граната, знайдена у квартирі, і уламки тієї, яка вибухнула у будинку, мають одне і те ж маркування", - повідомляють у Нацполіції.

Для надання пояснень чоловіків доставили у відділ поліції. У скоєному вони зізналися. Під час невідкладних слідчих дій було встановлено, що гранату у будинок кинув один з них. Це була помста чоловікові, що там жив, за зауваження на його адресу і словесний конфлікт, що у подальшому виник між ними.

Затриманому повідомили про підозру за ст. 296 ч. 4 КК України ("Хуліганські дії, вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, заздалегідь заготовленого для завдання тілесних ушкоджень") і 263 ч. 1 КК України ("Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами" ). Затримали у порядку ст.208 КПК України.

За скоєне чоловікові загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Нагадаємо, раніше 71-річний пенсіонер з сином убили трьох чоловік під час сімейного конфлікту у Сумській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram