ГоловнаСуспільствоЖиття

Київська влада веде переговори з "Нафтогазом" про реструктуризацію боргів за газ

Понад три тисячі будинків відключені від водопостачання через заборгованість.

Київська влада веде переговори з "Нафтогазом" про реструктуризацію боргів за газ
Фото: kievvlast.com.ua

Київська міська рада веде переговори з НАК "Нафтогаз" щодо реструктуризації боргів за газ, оскільки сплатити відразу всю суму, яка становить понад один мільярд гривень, неможливо. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко, повідомляє офіційний портал Києва.

"Ми зараз ведемо переговори з НАК "Нафтогаз" щодо реструктуризації цих боргів строком від трьох до шести років. У кращому разі - до 10 років. Якщо ж "Нафтогаз" відмовиться, то разом з киянами підемо до керівництва НАК "Нафтогаз". І всі разом будемо ставити запитання", - заявив Кличко.

Мер нагадав, що минулого тижня столична влада звернулася в суд, щоб змусити НАК "Нафтогаз" укласти договір на газопостачання комунального підприємства "Київтеплоенерго" і не допустити відключення теплоелектростанцій, які виробляють електроенергію для столиці.

"Наші юристи переконані на сто відсотків, що правда на нашій стороні. Нагадаю, понад 3 тисячі будинків залишаються без гарячої води. Ми сподіваємося, що суд швидко ухвалить рішення, і ми зможемо відновити постачання гарячої води", - наголосив Кличко.

Він також нагадав, що місто послідовно виконує рішення Київради про припинення угоди з "Київенерго".

"Наразі завершено перший етап повернення майна. Зокрема, повернуто місту та передано в експлуатацію "Київтеплоенерго" 65 тисяч одиниць майна. У штат комунального підприємства переведено близько 5 тисяч працівників. Також підприємство вже ліквідувало майже тисячу пошкоджень теплових мереж у процесі підготовки до зими та отримало необхідні ліцензії і тарифи для роботи від КМДА і НКРЕКП", - йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram