ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві знову горів старий будинок на Хмельницького, де два з половиною роки тому стався обвал із загиблими

Це вже друга пожежа в цьому будинку за останні півроку.

У Києві в суботу пожежним знову довелося гасити вогонь у п'ятиповерховому відселеному будинку №12-14 на вулиці Хмельницького, де два з половиною роки тому стався обвал із загиблими. Будівля є пам'ятником історії, архітектури та містобудування місцевого значення.

Як повідомляє прес-служба ДержНС, повідомлення про пожежу надійшло о 10:09 ранку.

Фото: kyiv.dsns.gov.ua

Вогонь виник на даху будівлі. О 10:47 пожежу, яка охопила площу близько 30 кв. м, вдалося ліквідувати. Причину загоряння встановлюють.

На місці працювали 30 рятувальників.

Фото: kyiv.dsns.gov.ua

Нагадаємо, на початку 2016 року підрядник найняв бригаду для вивезення будівельного сміття з будинку №12-14 на вулиці Богдана Хмельницького. З 14 січня по 25 лютого 2016 року робітники демонтували міжкімнатні дерев'яні перегородки в окремих приміщеннях п'яти квартир будинку. У результаті стався обвал, під час якого загинули двоє робітників.

20 січня 2018 року на останньому поверсі будівлі сталася серйозна пожежа.

Пожежі старих відселених будинків у Києві відбуваються досить часто. Наприклад, влітку минулого року згорів колишній Центральний гастроном на Хрещатику. Зазвичай загоряння списують на бездомних, але існує думка, що їх влаштовують забудовники для того, щоб отримати законні підстави на нове будівництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram