ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 27 разів відкривали вогонь на Донбасі за добу

Втрат серед українських військових немає.

Бойовики 27 разів відкривали вогонь на Донбасі за добу
Фото: Макс Левин

За минулу добу, 22 червня, російсько-окупаційні війська 27 разів порушували режим припинення вогню, з них вісім разів застосовували заборонену Мінськими домовленостями зброю. Про це повідомляє штаб ООС.

Інтенсивні бойові дії тривали на Луганському та Маріупольському напрямках.

"Напружена обстановка залишається в районі населеного пункту Новотошківське, що в Луганській області. Разом зі стрілецькою зброєю і гранатометами, окупанти відкривали вогонь зі 122 мм артилерії і 120 мм мінометів", - йдеться у повідомленні.

На Донецькому напрямку ворог переважно використовував стрілецьку зброю і гранатомети. Бої невисокої інтенсивності велися на різних ділянках фронту. Зокрема, біля населених пунктів Верхньоторецьке, Авдіївка, Луганське та Зайцеве ворог відкрив вогонь з гранатометів і великокаліберних кулеметів.

На Маріупольському напрямку в районах населених пунктів Водяне і Гнутове активні бойові дії почалися близько 18:00. Протягом години противник вів вогонь з артилерії 122-го калібру.

Також по позиціях Об'єднаних Сил біля Лебединського ворог відкрив вогонь з мінометів калібром 120 мм. Захисники Маріуполя надійно утримували позиції і не дозволили окупантам поліпшити своє тактичне становище.

Протягом цієї доби ворог двічі відкривав вогонь по українських захисниках в районі Новотошківського з мінометів 82-го калібру, а також двічі обстріляв позиції біля Лебединського з гранатометів і стрілецької зброї.

Під час бойових дій за минулу добу втрат серед українських військових немає.

Нагадаємо, Порошенко вручив орден 100-річному ветерану Другої світової, онук якого загинув в АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram