ГоловнаСуспільствоПодії

У Маріуполі суд обрав запобіжний захід чоловікам, які побили прикордонників за прохання про меню українською

Інцидент стався в кав'ярні Red cups в Маріуполі.

У Маріуполі суд обрав запобіжний захід чоловікам, які побили прикордонників за прохання про меню українською
Фото: runews.su

У Маріуполі обрано запобіжний захід особам, які в кав'ярні побили двох прикордонників за прохання надати меню українською мовою.

Про це повідомив спікер Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

"За клопотанням Маріупольської місцевої прокуратури №1 судом обрано запобіжні заходи двом чоловікам, які обґрунтовано підозрюються в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, що вчинене групою осіб) КК України", - написав він у фейсбуці.

Лисенко повідомив, що одному з підозрюваних у скоєнні вказаного злочину обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 17620 грн; іншому - цілодобовий домашній арешт.

"Прокуратура не погодилася з рішенням суду в останньому з підозрюваних і готує апеляційну скаргу", - зазначив речник ГПУ.

Нагадаємо, увечері 17 червня охорона побила двох прикордонників за прохання надати меню українською мовою. Підполковнику Станіславу Кероду зламали щелепу, ще один офіцер ДПСУ, жінка, отримала струс мозку і численні забої.

Инцидент произошел на летней площадке кафе Red cups в ТРЦ "Порт Сити" Мариуполя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram