ГоловнаСуспільствоЖиття

Сенцов відмовився просити Путіна про помилування

Стан політв'язня залишається без змін.

Сенцов відмовився просити Путіна про помилування
Олег Сенцов
Фото: Радіо Свобода

Український режисер Олег Сенцов, який засуджений в Росії на 20 років, не писатиме прохання про помилування.

Про це повідомив його адвокат Дмитро Дінзе, повідомляє "Інтерфакс".

"Олег проти помилування. Він не буде нічого писати президенту", - сказав Дінзе. За його словами, стан Сенцова залишається без змін.

"Він каже, що в основному лежить, оскільки у нього почалися проблеми з нирками і серцем. У нього була криза на 26-й день голодування. Потім його вивозили до лікарні, де стабілізували стан. Зараз йому вкачують по три-чотири літри різних поживних рідин через катетер, бо у нього всі вени вже сколоті попередніми процедурами", - розповів Дінзе.

Напередодні адвокат повідомив, що Сенцов відмовився припинити голодування за пропозицією Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

У березні Дінзе повідомляв, що Сенцов готовий написати прохання про помилування. На питання про можливий обмін і помилування з боку президента РФ адвокат відповів: "Він цього чекає, але сам каже, що це буде дуже нескоро. І якщо його будуть міняти, то, очевидно, відразу на кількох людей ... Ти або пишеш і їдеш, або сидиш далі. Олег готовий написати".

Нагадаємо, в серпні 2015 року суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Він був визнаний винним "у створенні на території півострова терористичного співтовариства". Сенцов міститься в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, відомого як "Білий ведмідь".

14 травня він оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, яких утримують в Росії.

19 червня перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко повідомила, що Сенцов не проситиме Путіна про помилування. При цьому вона нагадала, що для помилування Надії Савченко до Путіна формально звернулися родичі загиблих російських журналістів, і він помилував її без звернення самої Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram