ГоловнаСуспільствоЖиття

Російський суд відправив колишнього "віце-прем'єра" Криму в колонію на 11,5 років

Казуріну також призначили штраф у розмірі 56 млн рублів.

Російський суд відправив колишнього "віце-прем'єра" Криму в колонію на 11,5 років
Фото: sevastopolnews.info

Підконтрольний Росії суд Сімферополя засудив до 11,5 років колонії суворого режиму колишнього "заступника голови" окупаційної адміністрації Криму Олега Казуріна.

Про це повідомляє "Крыминформ".

Казуріну також призначили штраф в розмірі 56 млн рублів. Також йому заборонено обіймати керівні посади протягом 10 років.

Управління Слідкомітету в Республіці Крим завершило розслідування справи Казуріна в кінці минулого року. Розгляд справи в суді почався в кінці січня.

Весь цей час Казурін перебував в СІЗО. Засідання проходили в закритому режимі на прохання потерпілого. Нагадаємо, Казуріна затримали в аеропорту Сімферополя перед вильотом у Москву 15 лютого 2017 року. Йому було пред'явлено звинувачення в отриманні хабара - з серпня по грудень 2016 року він отримав через посередника 27 млн рублів за сприяння вибору однієї з будівельних фірм в якості єдиного постачальника при укладанні контракту на будівництво житлових будинків у Керчі.

Крім того, за даними російського слідства, в січні 2017 року Казурін вимагав від підприємця купити для нього автомобіль марки Lexus RX350 і нежитлове приміщення площею не менш як 200 кв. м в Москві за нібито надану допомогу в отриманні двох державних контрактів на будівництво об'єктів у Криму.

Казурін займав посаду в окупаційній адміністрації Криму до кінця 2016 року і був звільнений Сергієм Аксьоновим "за систематичне невиконання доручень".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram