ГоловнаСуспільствоЖиття

Звільненому з полону бойовиків вченому Козловському відновили виплату пенсії

Пенсійний фонд провів перерахунок і нарахував доплату.

Звільненому з полону бойовиків вченому Козловському відновили виплату пенсії
Фото: Макс Требухов

Пенсійний фонд відновив виплату пенсії вченому - релігієзнавцю Ігорю Козловському, звільненому з полону бойовиків "ДНР".

Про це повідомляє "Громадське радіо".

Пенсійний фонд повідомив, що 22 червня відновив виплату пенсії Козловському. Вченому перерахували пенсію за травень і червень. Крім того, Пенсійний фонд провів перерахунок і нарахував доплату до пенсії.

Як повідомлялося, Козловському не виплачували пенсію протягом двох місяців. Сталося це після того, як учений з'їздив до Європи, де виступав перед європарламентарями, розповідаючи про ситуацію на Донбасі.

"Мені сказали, що дійсно припинили виплати на тій підставі, що я перетинав кордон України. Сказали: «Нам прийшла інформація від Служби безпеки України, ви перетинали кордон. Згідно з постановою Кабміну, всім внутрішнім переселенцям, які перетинають наші кордони, припиняється пенсія", - розповів Козловський.

Нагадаємо, про те, що Козловському перестали виплачувати пенсію, стало відомо на засіданні парламенту. Перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко повідомила про це президента і прем'єра, а під час години запитань до уряду запропонувала полегшити процедуру верифікації переселенців, щоб такі ситуації більше не повторювалися.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв проконтролювати це питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram